Videnskab og ølbrygning mødes i Hoptrup Kirkehus

dato

Oplev en aften med videnskabelig indsigt og smagsoplevelser, når lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dykker ned i forskningen bag ølbrygning. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Hoptrup Kirkehus.

Carlsberg er kendt for sin øl, men deres bidrag til videnskaben strækker sig langt ud over bryggerikunsten. I et spændende foredrag får du mulighed for at dykke ned i de videnskabelige opdagelser, der har formet både ølbrygning og grundlæggende naturvidenskab.

Fra gær til klimatolerante planter

Carlsberg Laboratorium har gennem årene gjort banebrydende opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Under foredraget vil du høre om, hvordan forskerne arbejder med forædling af byg og humle, samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.

Derudover vil du få indblik i teknologi til klimatolerante fødevarer og hvordan 2 mio. år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland kan give indsigt i fortidens klimatilpasninger.

Smagsprøver og videnskabelige indsigter

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået i takt med foredraget. Dette giver en unik mulighed for at kombinere videnskabelig indsigt med smagsoplevelser.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hoptrup Kirkehus, Hoptrup Kirkeby 4, 6100 Haderslev
Entré: 30 kr
Arrangør: Hoptrup menighedsråd
For mere information, se her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut