Skovfolket spejder efter ny formand

Spejderskoven hvor Skovfolket har til huse med den nyligt indviede bålhytte i baggrunden (Foto: Skovfolket)
dato

Læserbidrag af Espen Nielsen

De blå spejdere søger med lys og lygte efter en person, der vil lede forældrekredsens arbejde med at bakke op om spejderiet i gruppen

Der bliver skiftedag i Skovfolket, når gruppen på generalforsamlingen sidst i februar tager afsked med formanden gennem de seneste otte år, Berit Ann Gellert Schmidt. Endnu er det ikke lykkedes at finde kandidater i forældrekredsen, og derfor leder spejderne nu også uden for egne rækker.

I en spejdergruppe har formanden ikke noget med selve spejderarbejdet at gøre, men bestyrelsens arbejde bag de grønne kulisser i Spejderskoven er afgørende for, at spejderarbejdet kan fortsætte til gavn for de ca. 100 spejdere i gruppen, forklarer Mads Møller Pedersen, der som gruppeleder er den øverst ansvarlige spejderleder.

-         - Ud over at vi rent formelt som forening skal have en formand, så ville vi ikke kunne lave det gode spejderarbejde, vi gerne vil, hvis ikke vi havde en bred forældreflok i ryggen, der kan hjælpe med det praktiske omkring hytter og grund, økonomi og de større fælles arrangementer, som ikke direkte har noget med det daglige spejderarbejde at gøre, siger den uniformerede førstemand.

Spejdergruppen har været i en rivende udvikling i de seneste år, hvor der er kommet mange engagerede spejderledere til, og hvor medlemstallet er steget med ca. 40%. Samtidig har arbejdet med gruppens faciliteter blandt andet udmøntet sig i den flotte bålhytte med shelters, så spejdermøderne i vinterhalvåret lettere kan foregå i det fri.

For den afgående formand gælder det imidlertid om ikke at hvile på laurbærrene. Udviklingen er ikke kommet af sig selv, og der vil fortsat være behov for at styrke og udvikle.

-         - Vi har et fantastisk og positivt arbejdsklima i ledergruppen og bestyrelsen og vi har stor glæde af en positiv og aktiv forældrekreds, der stiller op, når der er brug for det. Men det er ikke nogen selvfølge, og derfor skal der arbejdes videre på det eksisterende – gerne med friske øjne, forklarer Berit An Gellert Schmidt.

Formandsarbejdet indebærer ca. otte bestyrelsesmøder om året, og formanden vil - ud over at være den daglige sparringspartner for gruppeleder og kasserer - også være gruppens kontakt til officielle myndigheder og til samarbejdspartnere rundt om i byen og kommunen.

Det kræver noget tid hver uge, indrømmer den afgående formand, som dog ikke er i tvivl om, at hun har fået mere, end hun har givet.

-         - Jeg har lært utroligt meget personligt ved at skulle tale med og kontakte mange slags mennesker, og så giver det noget enestående at få lov til at følge spejdernes udvikling og vide, at man er med til at give noget til en masse unger, der ikke nødvendigvis kan finde deres plads andre steder, siger Berit Ann Gellert Schmidt

Hendes farvel til formandsposten er dog slet ikke et farvel til spejdergruppen. Hun fortsætter som formand for den støtteforening, der driver udlejningshytten Irokeserhytten.  

Hvis nogen har interesse om at høre mere om det ledige formandsjob, kan man kontakte gruppen på ledelse@skovfolket.dk eller den afgående formand på tlf. 30744726

Kilde: Skovfolket - de blå spejdere i Haderslev
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.