Skoleelever planter mikroskov i Haderslev

Foto fra kædens seneste mikroskov-plantning i Middelfart (Foto: Sunset Boulevard)
dato

På mandag den 17. juni planter elever fra flere skoler i Haderslev en 100m² mikroskov på et offentligt tilgængeligt område ved Kløvermarkskolen. Plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU, med målet om at øge naturforståelsen og skabe flere grønne områder i byerne.

Eleverne fra 6. klasser på Starup Skole, Hoptrup Skole og Erlev Skole deltager i plantningen. I alt vil omkring 92 elever være med til at plante over 320 træer og buske, fra små buske til vilde æbler og egetræer. 

Uddannelse i det fri 
Sunset Boulevard, landets største danskejede fastfoodkæde, står bag initiativet sammen med Omstilling Nu og de lokale skoler. Allerede i oktober 2020 erstattede kæden legetøjet i børnemenuerne med et løfte om at plante træer i stedet.

Resultatet er over 400.000 træer i danske folkeskove og nu snart 7 mikroskove, også kaldet lommeskove, i byer rundt om i Danmark. Plantningerne sker i samarbejde med Growing Trees Network og Omstilling Nu. 

"Med mikroskov-projektet i Haderslev vil vi gerne give børn og voksne i området en god naturoplevelse. Når børnene deltager direkte i plantningen, lærer de en masse og er med til at skabe et dynamisk udendørs læringsmiljø, som de kan få glæde af i mange år fremover. Det er for os at se en mere meningsfuld og langsigtet måde at inspirere til leg og læring end at uddele legetøj med relativt kort levetid,” siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch. 

Indsigt fremmer bevarelsen 
I forbindelse med den store plantningsdag afholder Omstilling Nu en workshop om danske hjemmehørende træer og buske for eleverne. Ifølge netværksorganisationen er der stor begejstring og interesse i projektet blandt elever og lærere. 

"Vores mål er at fremme adgangen til og forståelsen for naturen i Danmark. Udover at være velegnede til undervisningsformål er Mikroskove, som denne i Haderslev, en unik mulighed for at skabe selvstændige økosystemer på små områder, hvilket er afgørende for både miljøbevidstheden og naturbevarelsen," siger Benjamin Bosman Eg, ansvarlig for projekt 2030Skov hos Omstilling Nu. 

Om mikroskove 
Mikroskove er et nyt koncept i Danmark, mens de allerede har vundet popularitet i andre lande som Sydeuropa og Holland. Den første mikroskov i Danmark blev plantet i december 2021 i Kolding, og der findes kun få mikroskove i Danmark indtil videre. 

Begrebet dækker over små skove, som plantes på områder helt ned til 16 m², og som passer og udvikler sig selv efter de første 1-2 leveår. Skovene består af mindst 30 danske buske og træarter, og planterne sættes, når de er relativt høje. 

Mere information og deltagelse på dagen 
Du er meget velkommen til at kigge forbi til ceremonien på dagen for plantningen, hvor der vil være gode muligheder for fotos og interviews.  

Programmet: 

08:30 introduktion til dagen og forklaring af Mikroskoven 
08:45 Plantningen starter 
12:30 Ceremoni og indvielse  
Hilsen til skoven fra elever gøres til tidslomme og lægges i jorden  
13:00 Tak for i dag 

Kilde: Sunset Boulevard
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.