Kogeanbefaling til drikkevand i Vonsbæk og Bæk efter e-coli fund

Foto: Haderslev Kommune.
dato

Forbrugere i Vonsbæk og Bæk anbefales at koge drikkevandet grundet e-coli fund

I lyset af fundet af e-coli bakterier i drikkevandet, anbefales borgerne i Vonsbæk og Bæk at koge deres drikkevand før brug. Vonsbæk Vandværk har allerede taget kontakt til de cirka 120 forbrugere samt de lokale institutioner, Vonsbæk Børnehus og Louiseskolens afdeling i Vonsbæk, for at orientere dem om kogeanbefalingen.

Denne anbefaling er udsendt efter, at drikkevandet blev testet for kvalitet på opfordring fra kommunen. Baggrunden for denne test var de seneste oversvømmelser i området, dog understreger vandværket, at en direkte sammenhæng mellem e-coli fundet og oversvømmelserne endnu ikke er bekræftet.

Vonsbæk Vandværk har gennemgået flere oversvømmelser i de seneste måneder og er blevet instrueret i at indføre foranstaltninger mod disse, herunder installation af slukkere mod oversvømmelse.

Indtil videre rådes forbrugerne til at koge alt drikkevand. Vandet skal opvarmes til kogepunktet ved 100 °C i mindst 2 minutter. Denne procedure gælder for alt vand, der bruges til drikke, madlavning og personlig hygiejne, inklusiv tandbørstning. Derudover skal opvask ske med kogt vand. Vand til maskinvask af tøj kan anvendes, forudsat det ikke fremstår uklart eller misfarvet.

Det er også vigtigt, at grøntsager, der spises rå, skylles med kogt vand, mens husdyr stadig må drikke vandet uden forudgående kogning. Endelig skal der udvises forsigtighed med brug af vand i kaffemaskiner, hvor vandet ligeledes skal koges først.

Anbefalingen om at koge drikkevandet vil stå ved magt indtil nye prøver indikerer, at vandet igen er sikkert at drikke.

https://www.haderslev.dk/nyheder/forbrugere-anbefales-at-koge-vandet-fra-vonsbaek-vandvaerk/

Kilde: Haderslev Kommune