Haderslev inviterer til debataften om forsvarspolitik med kendte oplægsholdere

Foto: Haderslev Kommune.
dato

Haderslevsamtaler inviterer til politisk paneldebat om forsvarspolitik i Rådhussalen

Haderslev Bibliotek og Haderslev Kommune har taget initiativ til at arrangere en aften fuld af politisk debat omkring forsvarspolitikken under eventet kaldet "Haderslevsamtaler". Dette arrangement vil blive afholdt den 25. april 2024 fra kl. 19-21 i Rådhussalen på Rådhuset, Christian X's Vej 39, 6100 Haderslev.

Panelet for aftenen vil bestå af prominente medlemmer fra Forsvarsudvalget, Udenrigsudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn, med Jesper Petersen (S) og Peter Kofod (DF) som nogle af de medvirkende oplægsholdere. Debattens dagsorden er bred og vil dække over emner såsom EU's og Nato's rolle, situationen i Ukraine, det kommende præsidentvalg i USA, det danske forsvars fremtid og truslen fra Rusland.

Carsten Rasmussen vil bidrage med sin ekspertise og indsigt i truslen fra Rusland, baseret på hans erfaring som tidligere forsvarsattache udstationeret i Moskva. Andre eksperter som Jesper Zeuthen fra Aalborg Universitet, og Rasmus Brun Pedersen fra Aarhus Universitet vil henholdsvis diskutere forholdet mellem Vesten og Kina, samt EU, Nato og krigen i Ukraine.

For at lede debatten igennem aftenen har man valgt Jens Worning, med sin baggrund som tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg, som moderator. Arrangementet byder på kaffe og kage før start, og giver tilskuerne en unik mulighed for at deltage i uformelle samtaler med oplægsholderne efter debatten.

Der frigives 120 billetter gratis til alle, der ønsker at deltage i denne væsentlige og aktuelle debat. For at sikre en plads, anbefales det at ankomme, når dørene åbner kl. 18.30. Dette arrangement er blot en del af de mange "Haderslevsamtaler", som Haderslev Kommune arrangerer for at fremme politisk dialog og engagement i lokalsamfundet.

https://www.haderslev.dk/nyheder/haderslevsamtaler-politisk-paneldebat-om-forsvarspolitik-i-haderslev/

Kilde: Haderslev Kommune