Haderslev inviterer til debat om forsvar og sikkerhed med prominente talere

Foto: Haderslev Kommune.
dato

Haderslevsamtaler i fokus: Forsvarsdebatten inddrager borgere med en række inspirerende indlæg

Haderslev Kommune tager et bemærkelsesværdigt skridt med afholdelsen af Haderslevsamtalerne, der sætter fokus på forsvar og sikkerhed midt i en tid med øgede geopolitiske spændinger. Arrangementet finder sted torsdag den 25. april 2024 fra klokken 15:30 til 17:30 i de historiske omgivelser af Rådhussalen på Rådhuset i Haderslev. Interesserede borgere opfordres til at hente gratis billetter senest den 22. april for at sikre deltagelse.

Denne begivenhed vil byde på indlæg fra fremtrædende talere, der bringer en bred vifte af perspektiver og ekspertise til debatten. Lars Bo Larsen, en erfaren tidligere ambassadør og nu chef for Nationalt ForsvarsTeknologisk Center, tager rollen som hovedtaler. Han vil dele indsigt fra sin nylige tur til USA, hvor han arbejdede med at styrke forsvarsteknologisk samarbejde over Atlanten.

Dertil kommer Dan Hermansen, CEO for MyDefence, som vil fokusere på droners rolle både i krigs- og forsvarskontekster samt for beskyttelsen af kritisk infrastruktur. MyDefence, en innovativ virksomhed i forsvars- og sikkerhedsindustrien, har spillet en vigtig rolle i støtten til Ukraine og beskyttelse af kritisk infrastruktur.

Flyverprovst Kåre Egholm Pedersen, præst ved Viborg Domkirke, vil bringe et menneskeligt perspektiv ind i samtalen. Hans indlæg vil omhandle udfordringer og etiske overvejelser for mennesket i mødet med teknologi, under udsendelser til konfliktområder, og som almindelig bekymret borger.

Moderator for samtalen er Jens Worning, en anerkendt skikkelse med rige erfaringer som tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og en nuværende rolle som udenrigskommentator. Worning, der også er forfatter til bogen "UKRAINE 24.02 - den nye verdensorden", lover en dag fuld af indsigt og værdifuld debat.

Haderslevsamtalerne om forsvar er skabt som et initiativ fra Haderslev Kommune i lyset af den øgede opmærksomhed omkring geopolitisk konflikt og krigens realiteter. Formålet med arrangementet er at engagere lokalsamfundet i en dybere forståelse og debat om disse presserende globale udfordringer.

Kommunen ser frem til at samle borgere, eksperter og debattører til en eftermiddag, der ikke kun er oplysende, men også inspirerer til videre dialog og refleksion omkring forsvar, sikkerhed og samfundets ansvar i disse udfordrende tider.

https://www.haderslev.dk/nyheder/haderslevsamtaler-eftermiddagsarrangement/

Kilde: Haderslev Kommune