Gør en forskel for vores klima og vandmiljø - Bliv vores nye projektmedarbejder

Profilbillede
dato

Vil du være med til at forbedre vores klima og vandmiljø? Kunne du tænke dig at arbejde med at genskabe naturlig hydrologi i lavbunds- og vådområder og at forbedre de fysiske forhold i vandløb? Så er du måske vores nye projektmedarbejder.

Haderslev Kommune spænder vidt og varieret - både geografisk, naturmæssigt og vandløbsmæssigt. Vi har 650 km offentlige og meget forskelligartede vandløb. Fra små stejle skovvandløb i det østlige morænelandskab til de større vestløbende vandløb Gram Å og Gelså i det flade hedelandskab mod vest. Halvdelen af kommunen afvander til Haderslev Fjord og Lillebælt, og den anden halvdel til Vadehavet. Denne variation giver mulighed for mange spændende projekter, både i forhold til miljø og klimatilpasning. 

Vi søger en ny kollega, der har lyst til, i et godt samarbejde med os og eksterne parter, at skabe projekter, der medvirker til gode forandringer i vores vandmiljø og stiler mod et mere naturligt vandmiljø. Du kommer til at skabe synlige ændringer i landskabet, der medvirker til at løse flere miljø- og klimaudfordringer og også forbedre biodiversiteten. 

Du vil træde ind i en vandløbsgruppe med syv kolleger, hvor der er et tæt samarbejde, en uformel omgangstone og et fagligt engagement. Vandløbsgruppen arbejder udover projekterne også med myndighedsopgaver indenfor administration af vandløbsloven.

Hos os får du mulighed for 
Som vores nye kollega kommer du til at deltage i vores arbejde med at få gennemført flere typer af forbedringer i vores vandmiljø. Vi arbejder for at vores lavbundsarealer skal gøres vådere, hvor det er muligt, så vi kan begrænse udledningen af CO2 og næringsstoffer af hensyn til både klima og vandmiljø. Vi arbejder også flere steder på at forbedre de fysiske forhold i vandløbene. Og hvis vi samtidigt kan opnå en klimatilpasning, så tager vi det med. Fælles for indsatserne er, at der bruges midler fra statens puljer til projekterne, og processen består i, sammen med lodsejere og rådgivere, at finde de gode løsninger.

Der er i øjeblikket én person i kommunen, der primært arbejder med projekter, der gør arealer vådere af hensyn til at begrænse udledninger af kvælstof, fosfor og CO2, og én medarbejder, der primært arbejder med at forbedre de fysiske forhold i vandløbene. Du kommer til at arbejde indenfor begge områder i en fordeling, som vi finder ud af i et samarbejde med dig. 

Du har mulighed for at få oplæring, hjælp og sparring på projekterne, og du får et tæt samarbejde med de kolleger, som hjælper til med de godkendelser, der er nødvendige.

Om dig og din profil
Vi ønsker, at du har en relevant uddannelse som f.eks. biolog, ingeniør, skov- og landskabsingeniør, naturgeograf, landinspektør eller lignende, gerne med et kendskab til eller erfaring med projekter i det ferske vandmiljø. Du må gerne have et solidt kendskab til ferskvandsbiologi og/eller vandløbshydraulik. Det er en fordel, hvis du har erfaring med projektarbejde i vandmiljøet, men dette er dog ikke et krav.

Det er vigtigt, at du er fortrolig med Office-programmerne, og det er også en fordel, hvis du har kendskab til andre digitale værktøjer som bl.a. VASP, Scalgo, SpatialMap eller QGIS. Haderslev Kommune benytter Acadre som journalsystem, og et kendskab til dette er også en fordel. 

Som person ønsker vi, at du:

  • har en faglig viden om ferskvandsbiologi og gerne vandløbshydraulik
  • har en interesse i at arbejde projektorienteret
  • er god til dialog med lodsejere og eksterne samarbejdspartnere
  • har overblik og gåpåmod, kan koordinere, arbejde selvstændigt og få opgaverne afsluttet
  • har let ved at samarbejde med kollegerne og lyst til at deltage i fællesskabet.

Om os
Stillingen er placeret i afdelingen for Klima og Natur. Afdelingen er en af Teknik og Klimas syv afdelinger og består af 18 medarbejdere. Vi rummer forskellige fagligheder og løser opgaver inden for vandløb, natur, spildevand, klima, kyst og de kystnære havområder. Vi har en åben og uformel omgangstone og efter arbejdstid er der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter i form af floorball, løbeklub, badminton, kulturelle- og sociale arrangementer.

Løn- og ansættelsesforhold
Ansættelsen er en 3-årig stilling på 37 timer pr. uge. Løn- og ansættelse sker efter gældende overenskomst og principperne i ny løn.
Dit daglige arbejdssted vil være på Rådhuset, der ligger på Haderslev Havn med udsigt over Haderslev Fjord. Adressen er Christian X´s Vej 39, 6100 Haderslev.
Afhængigt af arbejdsopgaverne vil der være mulighed for at arbejde hjemmefra i begrænset omfang.

Tiltrædelsestidspunkt
Vi vil foretrække, at du tiltræder den 1. august 2024 eller efter aftale.

Vil du vide mere?
Har vi vakt din nysgerrighed, så kontakt projektmedarbejder Claus Hansen på telefon 23 88 57 27 / mail: clah@haderslev.dk, eller projektmedarbejder Elisabeth Borg på telefon 21 39 50 90 / mail: elb@haderslev.dk.

Ansøgning
Send din ansøgning, CV og bilag via ansøgningsknappen senest onsdag den 19. juni 2024 kl. 12.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt fredag den 21. juni. Eventuel anden samtale afholdes mandag den 24. juni 2024. 

Haderslev Kommune
Vi understøtter borgernes liv fra de bliver født til de skal her fra. Vi udvikler foreningslivet i samarbejde med de frivillige. Vi skaber rammerne for, at virksomhederne kan udvikle sig. Vi arbejder hver dag for at give de bedste rammer for vækst og velfærd i vores kommune. Derfor er vores ambition, at vi inden 2030 vil have 250 flere i uddannelse, 500 flere indbyggere og 1.000 flere arbejdspladser i Haderslev Kommune.
Alt det kan du blive en del af med et job hos os i Haderslev Kommune.


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=e6561aed)

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Haderslev Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Haderslev Kommune - Klima og Natur, Christian X's Vej, 6100 Haderslev

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 19-06-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6058036

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet