I maj 1945 oplevede det tyske mindretal i Sønderjylland en dramatisk forandring, da de blev ramt af retsopgøret efter naziregimets fald. Mindretallet, der havde støttet den tyske besættelse på flere fronter, blev stillet til ansvar, og mange blev interneret i Fårhuslejren. Henrik Skov Kristensen vil gennem sit foredrag belyse denne komplekse periode i historien.
Historisk indsigt fra anerkendte værkerMed udgangspunkt i sine anmelderroste bøger "Straffelejren. Fårhus, landssvigerne og retsopgøret" og "Gerningsmænd eller ofre? Erindringen i det tyske mindretal i Sønderjylland om nazismen, verdenskrigen og retsopgøret" vil Kristensen give publikum en dybere forståelse af mindretallets oplevelser og efterfølgende identitetsdannelse.
Foredraget vil fokusere på, hvordan Fårhuslejren blev et symbol på et uretfærdigt retsopgør og har præget mindretallets kollektive erindring frem til i dag.
Praktisk information
Dato: Onsdag 19. februar 2025
Tid: Kl. 19:30
Sted: Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev, Dalgade 7, 6100 Haderslev
Entré: 50 kr; gratis for medlemmer
Arrangør: Haderslev Arkiv- og Museumsforening
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her