Færdselspolitiet holder særligt øje med fartglade bilister i næste uge

Hastighedskontrol med laser (Foto: Sikker Trafik)
Profilbillede
dato

Færdselsbetjentene vil både fokusere på strækninger i byer, på landeveje og på motorveje, og indsatsen vil finde sted flere steder i kredsen.

Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling gennemfører i næste uge en særlig indsats for at få bilisterne til at lette foden fra speederen.

Færdselsbetjentene vil både fokusere på strækninger i byer, på landeveje og på motorveje, og indsatsen vil finde sted flere steder i kredsen.

Den særlige indsats finder sted samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik gennemfører en kampagne, der netop fokuserer på, at bilisterne skal sænke farten.

- For høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. Og når det gælder bilisterne i byerne, kan selv små fartoverskridelser betyde meget alvorlige skader hos fodgængere og cyklister, hvis de bliver påkørt. Derfor giver det god mening at få bilisterne til at være opmærksomme på, hvor hurtigt de reelt kører, pointerer operativ leder, politikommissær Mads Bruhn Lund fra Færdselsafdelingen.

Fakta om for høj hastighed:
For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. 

I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres. 

Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60 procent af tilfældene. Risikoen stiger til 80 procent ved 90 km/t.

Læs mere om Rådet for Sikker Trafiks kampagne her.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.