Færdselsindsats udløste 16 betingede frakendelser og 122 klip

Motorcykelbetjent og hastighedskontrol med laser (Foto: Kim Matthäi Leland)
Profilbillede
dato

720 borgere trådte for hårdt på speederen, da Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte særlig indsats mod for høj fart 

720 borgere kørte for hurtigt, da Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling gennemførte en særlig indsats rettet mod de trafikanter, der har svært ved at lette foden på speederen.

Under indsatsen skrev færdselsbetjentene og ATK-operatørerne i alt 720 sager om for høj fart. Heraf var der tale om 16 betingede frakendelser af kørekortet og 122 klip.

”Antallet af sager viser desværre, at der fortsat bliver kørt alt for hurtigt, ikke mindst når det står klart, at for høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald”, pointerer vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling.

Indsatsen fandt sted fra den 24. – 30. oktober.

Fakta om for høj hastighed:
• For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. 

• I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres. 

• Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.